Dağcılıkta Yiyecek ve İçecek
KARBONHİDRATLAR
|
PROTEİNLER
|
YAĞLAR
|
AÇIKLAMALAR
|
Tırmanışa
başladıktan 1-2 saat sonra karbonhidrat almak gerekir.
|
|||
%50-70
|
%20-30
|
%20-30
|
|
Günlük 6000 Kalori
(900 gram yiyecek)
|
|||
Pirinç Pilavı
|
Peynir
|
Tereyağı
|
Limon
|
Patates
yemeği
|
Fıstık
ezmesi
|
Margarin
|
Sarımsak
|
Yulaf
yemeği
|
Fındık
|
Pastırma
|
Tuz
|
Makarna
|
Biftek
kurusu
|
Salam
|
|
Bulgur
Pilavı(etli)
|
Konserve
et/Balık
|
Sucuk
|
|
Ekmek-Yufka
|
Süt tozu
|
Sardalye
|
|
Kraker
|
Yumurta
|
||
Erişte
|
|||
Kuru Fasulye
|
|||
Müsli
barları
|
|||
Çorbalar
|
|||
Su
|
Tırmanıştan
24 saat önce bol su içmeye başlamak gerekir.
Tırmanmaya
başlamadan önce 1 litre kadar su içiniz.
|
||
Spor
içecekleri
|
SABAH
|
ÖĞLE
|
AKŞAM
|
|
Tırmanmaya
başlamadan yapılır.
|
Faaliyet
bitene kadar devam eder.
|
Faaliyetten
önceki akşam yapılır.
|
|
Pirinç
veya yulaf
|
Fındık,
fıstık
|
Çorba
|
|
Börek-çörek
|
Şekerleme
|
Makarna*
|
*Tuzlu
ve baharatlı
|
Kuru
fındık
|
Müsli
barları
|
Erişte
|
|
Et
|
Hububat
|
Pirinç
|
|
Meyve
barları
|
Bal
|
Fasulye
|
|
Patates
dilimleri
|
Şeker
|
||
Omlet,
yumurta
|
Meyve
(parçaları)
|
||
Pastırma
|
Salatalık
|
||
Çay,
kakao, elma suyu
|
Konserve
et/balık
|
||
Ekmek
peynir
|
TIRMANIŞ
ESNASINDA ALINACAK SU
|
|
Sodyum, potasyum ve
klor kaybedilir.
|
|
1 termos mayhoş içecekler(mayhoş vitamin ve kalsiyum
tabletleri) kayısı
|
Potasyum telafisi için
|
1 termos Sıcak portakal suyu
|
Potasyum telafisi için
|
1 Termos çay doldurulacak
|
Uyarıcı olması için
|
1 litre temiz su alınacak
|
|
Powerade(Su hariç diğerlerinin yerine bir adet alınabilir.)
Bu durumda Su ve sıcak su alınız.
|
Sodyum, potasyum, magnezyum ve elektrolit telafisi için
|
Yorumlar
Yorum Gönder